Pages - Menu

donderdag 15 januari 2015

Over CALs, UFO's en WIP's

In haakland gaan flink wat afkortingen de ronde.

CAL, UFO, WIP... om maar niet te spreken van de afkortingen voor haaktermen!
hv, v, l, st, om de basis maar eens te noemen ;)

BRON: De Kleine Haven

Zoals jullie weten haak ik sinds een tijdje... en het wordt met de dag gekker al zeg ik het zelf. Ik heb behoorlijk wat UFO's liggen en wil aan menig CAL meedoen! Maar waar haal ik de tijd vandaan??? Ik word er gewoon onrustig van.

Tijd voor actie dus! Ik kan wel tegen mijzelf zeggen: NEE je mag met niks nieuws meer beginnen voor dat en dat af is. Ja fout dus, dan wil ik het dus juist. Zelfde effect als: denk NIET aan een roze olifant, juist ja.

Dus hoe dan? Ik probeer het nu om en om te doen... ik maak iets wat er al langer lag af, en dan mag ik iets nieuws beginnen. Maar dat probeer ik dan ook echt af te maken. :)

Dan nog even over de afkortingen. Zoals gezegd heb ik dus behoorlijk wat UFO's en WIP's liggen. Dat wil zeggen: UnFinished Objects of Works in Progress. Tassen vol om eerlijk te zijn, daar moet eind vh jaar toch echt even verandering in aangebracht worden. Wordt aan gewerkt en ik hoop de vorderingen met jullie te kunnen delen hier natuurlijk.

Daarnaast wordt meedoen aan een CAL ook steeds populairder. Een CAL staat voor Crochet ALong. Er zijn een aantal ontzettend creatieve en fanatieke haaksters die met de leukste patronen op de proppen komen! Zelf samengesteld, met behulp van Pinterest en mede haaksters, of samengevat van allerlei granny's. De ene nog leuker als de andere.Vorig jaar was ik begonnen aan de CAL van Scheepjeswol, ontworpen door Wink. Echt superleuk! Maar ik ben nog lang niet bij... De CAL liep tot eind vh jaar, ik ben nu halverwege. Dus jullie begrijpen, deze moet toch echt af dit jaar! Want tja, de volgende CAL's liggen alweer om de hoek.Eerst kwam ik de Holland Deken tegen, maar die is het voor mij even niet geworden (ik moest keuzes maken!)

De CAL van Moogly, in het nederlands vertaald door: Elke Wellens van Haakbeest is echt supergaaf! Twee maandelijks komt er een granny uit waarin nieuwe technieken (voor mij dan althans) verwerkt zitten. De eerste granny is wat grover als dat ik gewend ben maar wel gaaf! Ik kijk nu al uit naar de volgende! Aanhaken kan via de Facebook groep!

Mijn eerste granny van de Moogly CAL
Daarnaast hebben Tertia en Jolanda wederom een CAL opgezet! En ik moet zeggen... de eerste weken zien er veelbelovend uit! Ik ga er straks mee bezig, want tja een CAL kan je altijd tussendoor doen natuurlijk :) Je kan het niet afmaken, want het patroon is er nog niet! Haha... goed excuus om nog een WIP te hebben.
Aanhaken? Kan natuurlijk weer via een Facebook groep, KLIK!

En de laatste is die van: Look At What I Made. Vorig jaar had zij een spectaculaire CAL van allerlei granny's en uiteindelijk ook nog de mega "granny" Sophie's Garden. Dit is eigenlijk een mandala, maar er zitten instructies bij dat hij uiteindelijk vierkant wordt en zo kan je hem verwerken in een deken of kussenhoes. Deze staat nog op mijn lijst van: DIE WIL IK ECHT MAKEN!!! Maar dat is echt teveel werk, en de granny's en sophie's garden want aanstaande zondag start de CAL van 2015 van haar. Ik ben zo benieuwd!!
Genoeg haakwerk in 2015 voor mij dus! Ik heb er zin in... een nieuw haakjaar volop inspiratie en mooie dingen.

Geinteresseerd in wat voor kleuren ik ga gebruiken en naar mijn vorderingen? De volgende blogpost hierover komt morgen online! Ik heb er zin in.


Liefs
Karin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten